Ik wil mijn huis verkopen, hoe pak ik dit aan. Het stappenplan.

Ik wil mijn huis of appartement verkopen stappenplan met advies

 

Ik wil mijn huis of appartement verkopen, hoe pak ik dit aan. Bekijk hier het door een vastgoedexpert samengestelde stappenplan met professioneel advies .

 

Hoe verkoop je jouw huis of appartement: een uitgebreid stappenplan met professioneel advies. 

Het verkopen van je huis of appartement is een belangrijke beslissing die een zorgvuldige planning en uitvoering vereist. Om je te helpen bij dit proces, hebben we een duidelijk stappenplan samengesteld, inclusief professioneel advies dat je kan bijstaan tijdens het verkoopproces.

Woning verkopen aan de beste prijs met AC vastgoed Sint Niklaas

 

Stap 1: Bepaal hoe je wil verkopen


Voordat je begint met het verkopen van je huis, is het belangrijk om te beslissen of je jouw woning zelf wilt verkopen of met professionele begeleiding van een ervaren vastgoedmakelaar. Overweeg de voordelen van professionele ondersteuning, zoals het maximaliseren van de verkoopopbrengsten, de snelheid van de verkooptransactie en de volledige ontzorging op juridisch vlak. Een vastgoedexpert van AC vastgoed kan je helpen bij het begrijpen van de lokale markt en het formuleren van een effectieve verkoopstrategie die aansluit bij jouw doelen. Bovendien zal je al gauw merken dat een ervaren vastgoedmakelaar een goede investering is die zichzelf helemaal terugverdient. Neem vrijblijvend contact op en kom hier alvast meer over te weten.

 

 Gratis schatting van mijn huis

 

Stap 2: Schat de juiste vraagprijs 

 

Één van de meest kritieke aspecten van het verkopen van een huis is het bepalen van de juiste, marktconforme verkoopprijs. Professioneel advies kan je helpen bij het uitvoeren van een grondige marktanalyse, waarbij rekening wordt gehouden met factoren zoals de locatie, de staat van jouw huis en recente verkopen in de buurt. Het schatten van een realistische prijs is essentieel om potentiële kopers aan te trekken en een vlotte verkoop te garanderen. Een verkoop in de eerste drie maanden zal bovendien veel vaker resulteren in een hogere verkoopprijs, dan een verkoop die pas later tot stand komt. Maak gebruik van onze ONLINE SCHATTINGSTOOL of contacteer ons vrijblijvend voor een GRATIS SCHATTING AAN HUIS

  Professionele vastgoedfotografie

 

Stap 3: Presenteer jouw woning aantrekkelijk

 

Een vastgoedstylist kan waardevolle inzichten bieden over hoe je jouw huis het beste kunt presenteren om potentiële kopers aan te trekken. Dit kan helpen om jouw huis te transformeren tot een aantrekkelijke en uitnodigende woning voor potentiële kopers. Van kleine reparaties tot professionele styling, één van onze experts kan je begeleiden bij elke stap om ervoor te zorgen dat jouw woning er op zijn paasbest uitziet. 

Heeft jouw woning heel wat potentieel dat nog niet naar boven werd gehaald? Dan werken we met virtuele make-overs die alle troeven van jouw nog in te richten zolder of te renoveren badkamer naar boven halen. Zo krijgen kandidaat-kopers meteen een duidelijk beeld over de mogelijkheden en verhogen we de waarde en verkoopbaarheid van jouw woning.

Last but not least gaan we aan de slag met een professionele vastgoedfotograaf die de mooiste beelden schiet, en een aantrekkelijke social media video monteert. Heb je een eigendom die zich ertoe leent om mooie luchtbeelden te maken, dan maakt onze drone een vlucht boven uw tuin om het mooie landschap in beeld te brengen.

 

Verkoopdossier van een woning

 

Stap 4: Stel een compleet verkoopdossier samen

 

Een woning verkoop je niet meer op een bierkaartje, er zijn een heleboel wettelijke verplichtingen die vervuld moeten worden. Een vastgoedmakelaar kan je helpen bij het samenstellen van een volledig verkoopdossier met alle vereiste documentatie. Dit omvat onder meer het verkrijgen van een energieprestatiecertificaat, een asbestattest, een bodemattest, stedenbouwkundige inlichtingen, een watertoets en nog heel wat andere relevante documenten die potentiële kopers nodig achten om vertrouwen te hebben in de transactie. Een volledig verkoopdossier kan ook helpen om eventuele twijfels of bezwaren van kandidaat-kopers weg te nemen en het verkoopproces te versnellen. Lees hier hoe je een volledig verkoopdossier met alle verplichte attesten en documenten kan samenstellen.

 Mega Marketing plan bij verkoop woning

 

Stap 5: Ons Mega Marketing Plan

 

Het opzetten van een effectieve marketingstrategie om jouw woning aan een breed publiek te presenteren is niet meer weg te denken om te concurreren tegen het grote aanbod aan woningen en andere vastgoedkantoren. Dit start bij een professionele presentatie en doelgerichte advertenties op relevante platforms, social media kanalen en offline marketing. Een doordachte marketingmix zal helpen om de zichtbaarheid van jouw huis te vergroten en potentiële kopers aan te trekken. Hoe groter de vraag naar jouw woning wordt, hoe sneller en duurder jouw woning verkocht zal worden.

  Professionele rondleidingen bij verkoop woning

 

Stap 6:  Bezichtigingen aan jouw woning

 

Hier zijn drie belangrijke begrippen aan de orde: bereikbaarheid, planning en rondleidingen. Je dient als verkoper vlot bereikbaar te zijn om alle kandidaat-kopers te woord te staan en op te volgen, dit vergt tijd en toewijding. De volgende stap omvat het plannen van bezichtigingen op tijdstippen die geschikt zijn voor zowel jou als potentiële kopers, en het voorbereiden van jouw huis om er op zijn best uit te zien tijdens deze rondleidingen. Een goede planning en voorbereiding kunnen helpen om potentiële kopers een positieve en rustgevende indruk te geven om het verkoopproces te versnellen

Tot slot zijn er de rondleidingen zelf, hier wordt het grootste verschil gemaakt. Het is immers de eerste aanzet tot onderhandeling en het bekomen van de beste voorwaarden. Net hier heb je nood aan een vastgoedmakelaar met meerdere jaren ervaring. Dit is allesbepalend en sluit naadloos aan bij de volgende stappen.

 Onderhandelen en afsluiten bij verkoop woning

 

Stap 7: Onderhandelingen voeren

 

De ervaring van een expert is allesbepalend bij het voeren van onderhandelingen over de verkoopprijs en andere voorwaarden, zodat je jouw belangen goed kunt behartigen. We helpen je om een ​​goede prijs te krijgen en we zorgen ervoor dat alle voorwaarden van de verkoopovereenkomst gunstig en evenwichtig zijn voor jou als verkoper. Bovendien zal een professionele onderhandeling ervoor zorgen dat een kandidaat veel sneller wordt omgezet naar een koper. Dat bespaart u heel wat tijd, stress en de rompslomp van vele huisbezoeken in uw vrije tijd. Bovendien zal hier het verschil worden gemaakt in de behaalde verkoopprijs. Met de wetenschap op zak dat een professional er zeer vaak in slaagt om uw woning tot 5% duurder te verkopen dan uzelf, vormt de keuze voor een ervaren vastgoedmakelaar een interessante investering.

  

Stap 8: Afronden van de verkoop

 

Na het bereiken van een overeenkomst met een koper, wordt je geholpen bij het afronden van de verkoopovereenkomst en overige juridische afhandelingen. Dit omvat het opstellen van de vereiste verkoopdocumenten, het coördineren van de overdracht van eigendom en meterstanden, alsook ons advies bij eventuele juridische kwesties die zich tijdens het verkoopproces zouden kunnen voordoen.

 

Investeer in een vastgoedmakelaar en haal het beste uit uw woning

 

Conclusie:


Haal alles uit uw woning door te investeren in ervaring. Zo kun je jouw huis succesvol verkopen en genieten van een stressvrij verkoopproces. Een vastgoedmakelaar kan je begeleiden bij elke stap van het proces, van het bepalen van de juiste prijs tot het afronden van de verkoop. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies en ondersteuning bij het verkopen van jouw woning. Of maak gebruik van onze gratis schatting voor een eerste vrijblijvende kennismaking.

Lees ook: Welke dossierstukken bij verkoop woning,  Zelf verkopen, via biddit of met een vastgoedmakelaar 

 

Vraag vandaag nog een gratis schatting aan van uw eigendom!

 

Gratis schatting