Nieuwsblog - AC vastgoed - vastgoednieuws en verkooptips

Ben je van plan om jouw woning te verkopen of een nieuwe eigendom aan te kopen? Dan zit je ongetwijfeld met een heleboel vragen opgezadeld.

In onze nieuwsblog proberen we alvast een antwoord te bieden op de meeste van jouw vastgoed raadsles en spelen we in op de actuele onderwerpen binnen het vastgoedlandschap. 

Zo kun je hier ondermeer lezen wat de aankoopkosten en registratierechten bedragen wanneer je een nieuwe eigendom aankoopt, of het raadzaam is om uw woning zelf te verkopen dan wel met een vastgoedkantoor, hoe je de vraagprijs van jouw huis of appartement beplaad, welke documenten en attesten je zoal nodig hebt bij de verkoop van uw woning, wat de voordelen van een immokantoor kunnen zijn, wanneer een EPC (energie prestatie certificaat) verplicht is, hoeveel de tussenkomst van een vastgoedmakelaar kost bij de verkoop van jouw eigendom, koop je beter een bouwgrond, een nieuwbouw of toch maar een bestaande woning, waaraan je moet denken bij een totaal renovatie, welke ervaringen verkopers hebben met ons, enz... 

Staat jouw vraag niet tussen onze nieuwsartikels, aarzel dan niet om ons persoonlijk te contacteren voor meer informatie!


 

Ik wil mijn huis verkopen, hoe pak ik dit aan. Het stappenplan.

2024-05-04 15:00:08

  Ik wil mijn huis of appartement verkopen, hoe pak ik dit aan. Bekijk hier het door een vastgoedexpert samengestelde stappenplan met professioneel advies .

Lees meer

PFAS-verontreiniging bij aankoop of verkoop van een woning

2023-09-18 15:30:08

  Wat zijn de gevolgen van PFAS - verontreiniging bij het kopen of verkopen van een woning.

Lees meer

Verplichte documenten bij verkoop woning

2023-03-11 15:00:08

  In dit artikel zoomen we even in op welke opzoekingen er nodig zijn bij het verkopen van jouw huis of appartement.

Lees meer

Verlaagd BTW tarief 6% voor nieuwbouw, na afbraak

2022-04-04 15:00:08

  Afgelopen donderdag werd het koninklijk besluit van 27 maart 2022 gepubliceerd dat het verlaagde btw-tarief van 6% bij sloop en heropbouw / nieuwbouw van een woning in gans België verlengt tot 31 december 2023.;

Lees meer

Hervorming registratierechten: wat bij aankoop door meerdere personen samen?

2021-10-17 15:00:08

  Wat is de impact op het verkooprecht (‘de registratierechten’) wanneer mensen samen kopen? Wordt er onderscheid gemaakt tussen gehuwden, wettelijk samenwonenden, feitelijk samenwonenden, familieleden, …? Wat als de ene koper een geërfde bouwgrond in bezit heeft maar de andere niet? Kunnen tarieven dan van elkaar verschillen?;

Lees meer

Hoe beschermt de Wet Breyne u bij aankoop van een nieuwbouwwoning

2021-07-31 15:00:08

  Heb je plannen om een nieuwbouwhuis of nieuwbouwappartement aan te kopen? Het bouwen of laten bouwen van uw nieuwbouwwoning is allicht één van de belangrijkste beslissingen in uw leven, waar u bovendien vele jaren voor zal afbetalen. Dankzij de Wet Breyne, ook wel de ‘woningbouwwet’ genoemd, bent u als kandidaat-koper sinds 1971 zeer goed beschermt voor dergelijke aankopen. Benieuwd op welke manier de Wet Breyne U als koper dan juist beschermt? Lees hier welke garanties dit met zich meebrengt;

Lees meer

Huis verkopen met biddit of via een vastgoedmakelaar, wat zijn de verschillen?

2021-02-02 15:00:08

  Hoe verkoop ik mijn woning best? Het is zonder twijfel de meest voorkomende vraag van iedere verkoper. Wij zetten in dit artikel alle voor- en nadelen op een rijtje. Lees hier de voornaamste verschillen tussen verkopen via biddit en een traditionele verkoop.

Lees meer

Wanneer moet het EPC beschikbaar zijn in tijden van Corona?

2020-03-14 19:34:08

  Het tijdstip waarop het EPC (energie prestatie certificaat) beschikbaar moet zijn is door de recente Covid-19 maatregelen aangepast. Lees hier wanneer het EPC uiterlijk beschikbaar moet zijn bij verkoop of vrehuur van uw eigendom.

Lees meer

Kan ik een huis of appartement gaan bezichtigen in tijden van Corona?

2020-03-14 19:34:08

Op 16 maart 2020 traden de Corona (Covid-19) maatrelegen in werking die ervoor zorgden dat plaatsbezoeken niet meer konden doorgaan, meerzelfs onze vastgoedmakelaars mochten enkel nog ten kantore en achter gesloten deuren verder werken. Aangezien wij geen achterstand hadden in onze dossier was ons kantoor in de praktijk dus gesloten. Enkele dagen geleden vernamen we dat onze activiteiten opnieuw kunnen opstarten vanaf 11 mei 2020. Hoe die bezoeken verlopen lees je hier.

Lees meer

Nieuw stelsel van registratierechten

2020-03-14 19:34:08

Op 1 juni 2018 trad een nieuwe regeling in werking omtrent de registratierechten in Vlaanderen. De grootste wijziging was ongetwijfeld het feit dat de verkooprechten bij aankoop van een gezinswoning tot één tarief van 7% werd teruggebracht, er is dus geen sprake meer van een "klein- en groot beschrijf". Vanaf 01 januari 2020 daalt dit tarief zelfs naar 6% als compensatie voor de afgechafte woonbonus. Wij geven in dit artikel wat meer uitleg over de inhoud en voorwaarden omtrent de nieuwe regeling van Vlaamse registratierechten in het kader van de aankoop van een onroerend goed.

Lees meer

Huizenprijzen dalen voor tweede kwartaal op een rij: “Opmerkelijk”

2018-05-17 11:48:42

De gemiddelde prijs van een huis in België is tijdens het eerste kwartaal van dit jaar met 0,5 procent gedaald tegenover eind vorig jaar. Het is de tweede daling op rij, zo blijkt uit de vastgoedbarometer van de notarissenfederatie (Fednot). Die notarissen registreerden wel een recordaantal vastgoedtransacties. De gemiddelde prijs van een woonhuis was in de laatste maanden van vorig jaar al met 1,3 procent gedaald, en nu volgde een nieuwe daling van 0,5 procent. “Een woonhuis kost nu gemiddeld zowat 5.000 euro minder dan het niveau dat bereikt werd in het derde kwartaal van 2018”, zegt Bart van Opstal van de federatie van het notariaat. 

Lees meer

Binnenkort wordt een asbestinventaris verplicht

2019-04-27 18:50:04

Wie een huis van voor 2001 verkoopt, zal binnenkort een extra document moeten voorleggen: het asbestinventarisattest. Dat geeft aan in hoeverre uw woning asbestveilig is. Het Vlaams Parlement keurde eind maart een decreet goed over de invoering van een asbestinventarisattest. Tot nog toe bestond die verplichting alleen voor werkgevers voor de ruimtes waarin werknemers aan de slag zijn. Nu zullen ook particulieren die hun woning willen verkopen, zo’n attest moeten laten opmaken. Het nieuwe document komt boven op de rist documenten die nu al vereist zijn wanneer u een woning verkoopt.

Lees meer

Veel huizen zonder huisnummer in België

2018-05-17 11:48:42

Elk huis heeft een uniek adres dat bestaat uit de postcode, de straatnaam en het huisnummer. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar wie vaak op de baan is en weleens bij mensen aanbelt, weet dat het juiste huis vinden niet altijd zo makkelijk is. In tegenstelling tot Nederland, waar huisnummering netjes geregeld is, zijn huisnummers in België vaak heel wat minder goed geregeld.

Lees meer

"Klein beschrijf mogelijk" wat houdt deze term juist in? U leest het hier

2018-05-17 11:48:42

Je eerste huizenjacht … je schuimt zoekertjes af op zoek naar jouw ideale woning. En dan valt je oog op je droomhuis en lees je de omschrijving: “Prachtig huis met gezellig tuintje dat in aanmerking komt voor klein beschrijf”. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Registratierechten  Koop je in België een woning, dan betaal je naast de aankoopprijs ook registratierecht…

Lees meer

Immoscoop is op kruissnelheid in het Waasland

2018-05-17 11:48:42

Immoscoop op kruissnelheid in het waasland. Iedereen heeft intussen het Immoscoop-logo wel al ergens opgemerkt. Het verschijnt meer en meer in het straatbeeld en prijkt bijna op elk bord van eigendommen die door de deelnemende vastgoedkantoren te koop of te huur worden aangeboden. Immoscoop is een nieuwe website binnen de immobiliënwereld. Niets nieuws z…

Lees meer

Vraag vandaag nog een gratis schatting aan van uw eigendom!

 

Gratis schatting